Debrecen főterén sétálgatva viszonylag könnyen észrevehető helyen található a Korzó ételbár, ahová eleinte én magam azért nem igyekeztem betérni, mert úgy gondoltam, ez egy szimpla pizzéria és gyorsétterem ötvözete, abból meg van elég a városban. Egyszer azonban, amikor közelebbről is szemrevételeztem a helyet rájöttem, hogy igencsak túlmutat a kínálatuk az én hirtelenjében megfogalmazott elképzeléseimen. Ezúttal szintén nem az első, hanem összességében az első három benyomásomról írok majd az étteremmel kapcsolatban. Olvass tovább, ha téged is érdekel!
fotó: hovamenjek.hu
Mindenképpen az étterem javára írható, hogy nagyon jó helyen van, méghozzá a város leginkább frekventált területén, ugyanis tagadhatatlan, hogy - mint szerintem minden városban - Debrecenben is a főtér az egyik legnépszerűbb célpont a túristák és a helyiek számára is. Ennek ellenére én magam is jópárszor elsétáltam mellette, de az első két alkalommal, amikor ott jártam arra jutottam, hogy ezzel más nem nagyon volt így. A forgalom ugyanis hihetetlenül nagy volt mindkétszer, ami annak is betudható, hogy ebédidőben jártunk ott. Ez persze a várakozási idő növekedését eredményezte, de a kiszolgáló személyzet nagyon kedvesen mindenkivel külön közölte, hogy akár félórát is üldögélhet az ebédjére várva. Volt akit ez eltántorított, minket semmiképp, és természetesen ezt nem is bántuk meg. A legutóbbi ittjártamkor látszólag nem volt túl sok vendég, ennek ellenére egy negyedórás várakozás ekkor is befigyelt. Azért írtam, hogy "látszólag", mert a helynek egy elég nagy külső terasza is van, ahol szintén ültek vendégek, akikkel nem számoltunk a várakozás szempontjából. Egyébként nagyon korrekt, sorszámos rendszert használnak, elkerülve ezzel mindenféle kavarodást és ezzel kapcsolatos reklamációt. Viszont, ha valaki nem szereti a túl nagy forgalmat és a lehetségesen hosszú várakozást, annak nem javaslom, hogy épp ide látogasson el
fotó: burger.blog.hu
A hely belülről egyébként úgy néz ki, mint egy tipikus amerikai hamburgerező, legalábbis engem erre emlékeztet. Emellett nagyon kellemes a narancssárga-bézs színkombináció, a növények és a hatalmas, sok fényt beeresztő ablakok. Külön tetszett, hogy a falakon Debrecen városának egy-két évszázaddal ezelőtti arcait ábrázoló képek lógnak. Ezeket elnézegetve valamelyest kevesebbnek is tűnt a várakozási idő.
jobbra: hekkfilé rántva, tartárral, balra: baconos hamburger menü
És ami a legfontosabb: az ételek. Nos, első alkalommal garnélás pennét ettem, majd következőleg csirkemelles tortillát, most pedig úgy döntöttem, megnézem milyen is lenne ez a hely, ha tényleg csak egy szimpla gyorsétterem lenne, és kipróbáltam a hamburgerüket. Az étlap kínálatát egyébként nem tudnánk egy nemzet konyhájához kötni (sőt kettőéhez vagy hároméhoz sem nagyon). Levesek (gulyás, zellerkrém, halászlé, raguleves), tortillák, hamburgerek, pizzák, gyros, tészták, magyaros ételek (például csülök tál) és különféle halételek egyaránt fellelhetők ezen a helyen. Emellett a néhány fajta desszert, és a többféle ízben kapható házi limonádé is lehet csalógató a vendégek számára. Választék tehát van bőven, és az adagok is meglehetősen nagyok, eddig még minden alkalommal el kellett csomagoltatnunk a maradékot (pedig nincs problémám azzal, ha sokat kell enni - na jó, a hamburgert végül le tudtam gyűrni egyszere). Az árak pedig véleményem szerint reálisak.
Egy jól sikerült kajafotó egy jól sikerült hambiról
A hamburgerem elfogyasztása után röviden arra jutottam, hogy ha ez a hely valóban csak egy gyorskajálda lenne, akkor is szívesen járnék ide, de persze nem hátrány, hogy ha úgy akarom, akkor másmilyen ételeket is kipróbálhatok itt. És még bőven van mit tesztelni, tehát mindenképp visszatérek! :) Erre buzdítalak titeket is, illetve írjátok meg kommentmben, hogy jártatok-e már itt, és ha igen, hogy tetszett!
(úgy döntöttem leszokok a számszerű értékelésről, mert a szöveges értékelés úgyis magáért beszél)